1) Öğrenci Dekanlığı’nı hangi kampüste bulabilirim?
Öğrenci Dekanlığı Beşiktaş Güney Kampüs D Blok 1.katta bulunmaktadır. Ayrıca Kemerburgaz BAU Future kampüsümüzde de bir ofisimiz vardır.
2) Öğrenci Dekanlığı tarafından yürütülen tüm faaliyetlere nereden ulaşabilirim?
Öğrenci Dekanlığı olarak yürüttüğümüz aktivitelerden öğrenci mail adresinize gönderilen duyurulardan veya instagram ve twitter sayfamızdan haberdar olabilirsiniz.
Öğrenci Dekanlığı Mail Adresi: dso@bau.edu.tr
Öğrenci Dekanlığı Instagram Hesabı: @bauogrencidekan
Öğrenci Dekanlığı Twitter Hesabı: @bauogrencidekan
3) ”Bana dekanlıktan bilgi alabilirsiniz dendiği için geldim, yardımcı olur musunuz?”
Elbette! Size birimlerimizin ilgili olan her konuda destek olmak isteriz. Yine de dekanlıktan bilgi alabilirsiniz dendiğinde “Hangi dekanlık?” diye sormanızda fayda var. Eğer Fakülte Dekanlığınızdan bilgi almanız gereken bir konuysa boşuna yorulmamış olursunuz.
4) Kulüp açmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?
Kulüp açmak için Öğrenci Dekanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını yürüten Güney Kampüs D Blok 1.katta bulunan Öğrenci Organizasyonları ve Aktiviteleri Birimi’ne uğrayıp, detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
5) Kulüp & Topluluklar ne yapar?
Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığına bağlı çalışmalarını yürüten 80’e yakın kulüp & topluluk bulunmaktadır. Yıl içerisinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan kulüp & topluluklar öğrencilerimizin network açısından gelişimine katkıda bulunurken, öğrencilerimizin üniversite yaşamlarını en verimli şekilde geçirmelerine destek olur.
6) Kulüp stant haftası ne zaman başlıyor?
Kulüp/topluluk başvuruları her akademik yılın başladığı ilk beş hafta içinde yapılmaktadır. Bu dönemden sonra ise, kulüp stant haftası başlamaktadır. Başvurular ile ilgili tüm süreçler Öğrenci Dekanlığı’nın resmi mail adresinden duyurulacak olup, öğrencilerin bahcesehir.edu.tr uzantılı okul maillerine gönderilecektir.
7) Bir sorunum olduğunda nasıl çözebilirim?
BAU Öğrenci Çözüm Merkezi okul ile ilgili merak edilen her türlü konuya en kısa sürede dönüş yapmaktadır. Öğrencilerin, ihtiyaç duyduğu konulara hızla dönüş yapabilmek için help.bau.edu.tr adresi oluşturulmuştur. Buraya giriş yaparak yazılı talep oluşturabilir veya 444 28 64 no’lu çözüm merkezini arayarak diledikleri birime ulaşabilirler.
8) Öğrenci dekanlığının sunduğu hizmetler nelerdir?
Öğrenci Dekanlığı bünyesinde bulunan tüm birimlerimiz şöyledir:
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDRM), Öğrenci Tanıma ve Yönlendirme Birimi (Compass), Spor Direktörlüğü, Burs Koordinasyon Birimi, Medikososyal Merkezi(revir), ISLU (International Student Life Unit), Öğrenci Çözüm Merkezi, BAU FOCUS Yaşam Becerileri Programı, Öğrenci Konseyi, Engelli Öğrenci Birimi.
9) Öğrenci Konseyi ne yapar?
Öğrenci Konseyi, sizin tarafınızdan seçilen ve üniversite için alınan kararlarda sizleri temsilen bulunan bir topluluktur. “Sizin sesiniz” sloganıyla hareket eden öğrenci konseyine, üniversite hayatınız boyunca sorunlarınızı, isteklerinizi ve önerilerinizi fakülte temsilcileri aracılığıyla iletebilir ve karar alma mekanizmalarında sesinizi duyurabilirsiniz.
10) Engelli Öğrenci Birimi hangi konularda yardımcı olmaktadır?
Birim, üniversitede eğitim alan özel ihtiyaçları olan öğrencilerin bu ihtiyaçlarını belirleyip karşılamak ve üniversiteyi herkes için ulaşılabilir hale getirmek amacıyla bulunur.
11) Üniversitenizde Millî Sporcu Bursu uygulamasından nasıl faydalanabilirim?
Bahçeşehir Üniversitesi ile T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan Millî Sporcu Burs Mutabakat metni şu şekildedir:
Millî sporcular (son 4 yıl içerisinde millî Sporcu olduğunu belgelendirmeleri halinde) YKS sınavı sonucunda Üniversitemizin bir bölümünü tercih ederek yerleştirilmeye hak kazanıldığı takdirde, Millî Sporculara Burs verilmesi hakkındaki mutabakat metnindeki şartlara uyuyor ise eğitim-öğretim süreleriyle sınırlı olmak kaydı ile sporcu %100 burs hak eder.
12) Millî Sporcu değilim. Okulunuzda Sporcu bursu veriliyor mu?
Üniversitemiz Takım sporlarında (Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonların en üst seviyesinde) okulumuzu temsil eden öğrencilerine %100 burs verir.
Üniversitemizde hâlihazırda bulunan takım sporları; Erkek Futbol, Kadın Voleybol, Erkek Basketbol, Kadın Basketbol, Kadın Tenis takımlarıdır.
Bireysel Spor Branşlarında okulumuzu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği müsabakalarda temsil eden sporcularımız müsabakalarda derece yaparlar ise Eğitim-Öğretim yılının bir sonraki senesinde aşağıda yazılı oranlarda burs kazanırlar;
Birinci %50
İkinci %35
Üçüncü %25
Not: Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerimiz kayıt ücretini ödedikten sonra Spor Etkinlikleri Biriminin onayı ile yıl içerisinde yapılan yarışmalara katılır ve müsabakalarda başarı sağlarlar ise bursları elde ettikleri dereceye göre takip eden yılda verilir.
13) Okul Takımlarına girebilmek için seçme yapılıyor mu?
Okul takımlarımıza yeni sporcular kazandırabilmek amacıyla her yıl Ekim ayı içerisinde ilgili branşlarda (Erkek Futbol, Kadın Voleybol, Erkek Basketbol, Kadın Basketbol, Kadın Tenis, Erkek Tenis) seçmeler yapılmaktadır. Seçmelerle ilgili duyuruları yine öğrenci maillerinizden veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
14) Üniversitenizde Akademik yıl içerisinde hangi Sportif Faaliyetler yürütülmektedir?
Üniversitemizde Eğitim-Öğretim yılı içerisinde; Amerikan Futbolu, Erkek Futbol, Tenis, Masa Tenisi, Yüzme, Kayak, Snowboard, Basketbol, Voleybol, Hado, E-Spor, Taekwondo, Yelken, Modern Pentatlon vs. branşlarında turnuvalar ve Üniversiteler arası şampiyonalara katılım sağlanmaktadır.
15) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetinden kimler faydalanabilir? Herhangi bir ücret talep edilir mi?
PDRM’ye tüm BAU öğrencileri başvurabilir ve ücretsizdir.
16) Psikolojik danışma süreci bana nasıl yardımcı olur?
Psikolojik danışma oturumları duygu ve düşünceleriniz hakkında konuşabilmek ve onları ifade edebilmek için de güvenli bir alan sağlar. Genellikle farklı bakış açılar ve yeni farkındalıklar kazanmak ve yardımcı olmayan düşünce ve davranış döngülerinde değişimler yaratmak gibi deneyimler bu sürece eşlik etmektedir. Değişimin gerçekleşebilmesi için birkaç oturum boyunca sürece devam etmek gerekir ve düzenli katılım süreçten en yüksek faydanın alınabilmesi için oldukça önemlidir.
17) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezine nasıl başvurabilirim?
Merkezimize pdrm@dso.bau.edu.tr adresine mail atarak başvuru yapabilirsiniz.
18) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ne başvuranlar hakkında akademik dosyalarına olumlu-olumsuz yazılar yazılır mı? Konuşmalar başkaları ile paylaşılır mı?
Psikolojik danışma ilişkisinde gizlilik esastır. Her türlü bilgi gizli tutulur. PDRM’de, bilgi ve kayıtların saklanması, yok edilmesinde veya başkalarıyla paylaşılması gerektiği durumlarda etik kurallara uygun davranılır. Psikolojik danışma ilişkisi ile ilgili kayıtlar (görüşme notları, test verileri, yazışmalar ve her türlü diğer dokümanlar) psikolojik danışmanın çalışmakta olduğu kurumun malı değildir. Bunlar mesleki amaçlarla kullanılır ve öğrencinin izni olmadan başkalarına açıklanmaz. Akademik kayıtlara geçmez. Sadece kişinin veya bir başkasının yaşamını tehlikeye atacak bir durum söz konusu olduğunda ilgili bilgiler yetkili mercilerle paylaşılır.
19) Akademik Yıl Kayıt yenileme ücreti konusunda maddi sorun yaşamam halinde ve burs imkânlarına ilişkin talep ve sorularımı kime iletmeliyim?
sule.fidan@dso.bau.edu.tr adresine mail atarak veya D Blok’ta yer alan Burs Koordinasyon Birimi ofisine gelerek yüz yüze detaylı bilgi alabilirsiniz.
20) Okulda deneyim/maddi olanak sağlayan çalışma imkânı var mı?
Kriterlere uyan öğrencilerimiz ders programlarına uygun olacak şekilde ihtiyaç duyulan birimlerde çalışabilirler. dso@bau.edu.tr adresine mail atabilir ve/veya öğrenci dekanlığı duyuru maillerini ve öğrenci dekanlığı Instagram sayfasında duyurulan ilanları takip ederek başvuru yapabilirler.
21) Öğrenci Tanıma ve Yönlendirme Birimi (BAU Compass) nedir?
BAU Compass, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin sağlıklı, başarılı ve mutlu bir okul dönemi geçirmelerini sağlamak adına akademik, kişisel ve mesleki danışmanlığın yanında rehberlik hizmeti veren bir birimdir. Akademik konularda (akademik kaygı, stres, erteleme, motivasyon, üniversite yaşamına uyum, zaman yönetimi, vs.) bireysel ve grup danışmanlığı, seminerler ve atölye çalışmaları sunmaktadır.
22) Öğrenci Tanıma ve Yönlendirme Birimi (BAU Compass)’e nasıl ulaşabilirim?
Bizi ofisimizde ziyaret edebilirsiniz (Güney Kampüs D blok, 1. Kat) ya da baucompass@dso.bau.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Ayrıca bire bir iletişime geçmek için Öğrenci Destek Uzmanı Soraya Raeispour ile iletişime geçebilirsiniz (soraya.raeispourgarmabi@dso.bau.edu.tr).