En Başarılı Sosyal Girişimci Ödülü Bahçeşehir Üniversitesi Öğrencilerinin
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri en başarılı sosyal girişimci ödülüne layık görüldü.Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Ulusl
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri en başarılı sosyal girişimci ödülüne layık görüldü.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Uluslararası Gençlik Vakfı ve Sylvan/Laureate Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ve başarılı genç sosyal girişimcilerin ödüllendirildiği yarışmada Bahçeşehir Üniversitesi’nden üç öğrenci, geliştirdikleri projeleriyle finale kalarak önemli bir başarıya imza attı.
Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ceren Öztulca “Eko-Yunus”, Hukuk Fakültesi öğrencisi Yunus Beçit “Fikir Toplama Kampı” ve İletişim Fakültesi öğrencisi Burak Özcan “Bi’soluk Kafe” projesiyle genç sosyal girişimci ödülü almaya hak kazanan isimler oldu.
"EKO-YUNUS" İLE DENİZLER DAHA TEMİZ
Ceren Öztulca tarafından geliştirilen proje, otonom bir robot tarafından denizdeki atıkların tespit edilmesi ve toplanmasını sağlıyor. Kontrol merkezi tarafından belirlenen koordinatlarla ya da manuel olarak kontrol edilen Eko – Yunus, metal ve metal olmayan katılar ile sıvı atıkların toplanmasında kullanılıyor. Ayrıca atık bırakmaları durumunda kontrol merkezine ve Kıyı Emniyeti’ne haber vermek için petrol tankerlerinin peşinden gidiyor. Üzerindeki alıcılar sayesinde mobil bir laboratuvar gibi çalışan Eko-Yunus tuzluluk, karbondioksit, iletkenlik ve dalga analizi gibi ölçümleri de gerçekleştirebiliyor.
"FİKİR TOPLAMA KAMPI" GENÇ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR
Üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek proje üretmesini sağlayan Fikir Toplama Kampı, üç bölümden oluşuyor: Fikir, Siz ve Marka… Yunus Beçit tarafından geliştirilen projede, beş gün süren kampa mülakatla seçilen otuz üniversite öğrencisi proje üretmek için iki gün boyunca oturumlara katılıp beyin fırtınası yapıyor. Ortaya çıkan projelerini genç girişimcilere sunan ve profesyonel eğitimler alan gençler, markalaştırma çalışmalarında da aktif rol oynuyor.
"Bİ'SOLUK KAFE"DE ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETİM ÜYELERİ KÖY OKULLARI İÇİN ÇALIŞIYOR
Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen “Bi’soluk Kafe”, yoktan var edebilen öğrencileri yetiştirmeyi hedefleyen bir çalışma. Üniversite içerisinde açılan iki kafe ve kafelerde satılan yiyecekleri yapan gönüllü öğrenciler ve öğretim görevlileri, hizmet edenler ve kasada duranlar ise gönüllü öğrenciler… Kafelerden elde edilen gelirin tamamı ise Anadolu’da ihtiyaç sahibi köy okulları için kullanılıyor. Bir dilim kekle başlayan projede kimi okul baştan sona yenileniyor, kimine ise bilgisayar sınıfı ve kütüphane kazandırılıyor.