Uluslararası Hukuk Kulübü

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü (BAU UHK) olarak ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik türü olan, 'Mektup Var' isimli sosyal sorumluluk projemiz başarı ile gerçekleşti. Siirt'e bağlı olan Tulumtaş Köyü Milli Egemenlik İlkokul'una bir kütüphane kurduk. Okulun Türkçe Öğretmeni Sayın Özgür YILDIZ hocamızın okulumuzla bağlantıya geçmesi ve kütüphane eksiklikleri olduğunu belirtmesi üzerine üstlendiğimiz bu proje kapsamında bağlantımız olan tüm okullar ve yayım evleriyle de iletişime geçtik.

 Bu süreç akabinde BAU UHK yönetim kurulundan 5 kişi olarak Siirt'e doğru yola çıktık. Heval ÖZTEMİR, Selma ESEN, Miraç EŞEN, Zeynep YILMAZ ve Erkin KAHRAMAN olmaktan ziyade, 2 günlüğüne de olsa sadece abileri ve ablaları olarak ziyaretimizi gerçekleştirdik.

  Okulda kütüphane olarak değerlendirilmek için ayrılan odayı, boş bir rehberlik odasından bir kütüphaneye dönüştürdük, sonrasında bu kütüphaneyi hem okul yönetimi hem de bizler kullanıma açtık. Kulübümüz tarafından bağışlanan toplam 40 koli olmak üzere; roman, bilim dergileri, ders kitapları ve hikaye kitaplarını kullanarak, kullanışlı bir kütüphane yarattık.

 Sonrasında oradaki öğrencilerle uzun uzun vakit geçirdik, sohbet ettik, oyunlar oynadık. Kalan zamanımızda Özgür Hocamız bizleri gezdirdi. Malabadi Köprüsüne, Gelincik tarlalarına gittik. Kulüp olarak bizim için her yönü ile harika bir program oldu. Bu imkanı mektubu ile bize sağlayan Türkçe Öğretmenimiz Sayın Özgür YILDIZ'a ve tüm öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

 Bu proje sürecinde bize yardımları ile destek olan Simya Yayınlarına, Kocaeli Bahçeşehir Koleji 10-A sınıfı ve öğretmen kadrosuna, Bahçeşehir Üniversitesi Hazırlık Kampüsüne, Bahçeşehir Üniversitesi Barbaros Kütüphanesine teşekkürü Uluslararası Hukuk Kulübü olarak bir borç biliriz.