Sosyal Sorumluluk Kulübü Bi'Soluk

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü Bi'Soluk olarak, öğrencilerin evde yapıp getirdiği çay saati mamüllerinden elde ettikleri gelirlerle 28 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Tunceli Mazgirt Akpazar Ortaokulu' na, Özgecan Aslan' ın anısına bir adet Bilgisayarlı Kütüphane kazandırdı. 3 gün boyunca 5 gönüllü el becerisiyle sınıfın boyasını, badanası ve tadilatını gerçekleştirdi. Sınıfa 10 adet bilgisayar, 1500 kitap, eğitici öğretici oyunlar, hem ders içi hem de ders dışı etkinlerini gerçekleştirebilecekleri bir alan oluşturuldu. 200 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki Bilgisayarlı Kütüphane' nin açılışında Mazgirt Kaymakamı Ali Türk "Bu okulun öğrencileri ve öğretmenleri tüm hayatları boyunca sizleri yaad edecek" dedi.

Bi'Soluk olarak, Kasım ayında başladıkları bu faaliyetin hazırlıklıklarından sonra, Özgecan' ın üzücü haberini alınması üzerine, ismini yaşatmak için bu sınıfı Özgecan anısına açmaya karar verdi. Faaliyet için bölgeye gidildiğinde köylülerden alınan bilgiye göre Özgecan' nın aslen Tunceli Mazgirt Akpazar' lı olduğunu öğrendi.

Hürriyet gazete haberleri için tıklayınız.

Milliyet gazete haberi için tıklayınız.

Sabah gazete haberi için tıklayınız.

Zaman gazete haberi için tıklayınız.