Arama Kurtarma Kulübü BUSAR

Arama Kurtarma Kulübü tarafından 26 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen söyleşi öğrencilerin yoğun ilgisi ile tamamlanmıştır. İlk bölümünde konuşmacılar Rus dağcılığının tarihsel gelişimi ve teknikleri hakkında bilgi vererek Rusya’daki tırmanış ile dağcılık rotalarını öğrencilerimiz ile paylaştılar.

Sunumlarının ikinci bölümünde ise kendi yaptıkları tırmanışlardan bahsedildi. Rusya Dağcılık Federasyon’u tarafından kendilerine verilen “Kar Leoparı” unvanını almalarını sağlayan 7000 metre üstü dağ zirvelerden bahsedildi.  Aynı zamanda konuşmacılar rusların kendi icat ettikleri buz tırmanış aletlerini tanıttılar.

Söyleşilerinin son kısmı ise soru-cevap şeklinde tamamlandı.

Sunumlarının sonunda konuşmacılarımız kendilerine gösterilen özenden dolayı BUSAR ve YTÜDAK’a teşekkürlerini sunarak, Türkiye’de bulunduklarından dolayı memnuniyetlerini belirterek ayrıldılar.

Seminer Adı: Sergey & Roman – 2 Kar Leoparı

Seminer Konusu: Rus Dağcılığı Tarihi ve Teknikleri

Seminer Konuşmacıları: Sergey Seliverstov, Roman Abildaev

Semineri Düzenleyenler: Bahçeşehir Üniversitesi Arama-Kurtarma Kulübü(BUSAR),    Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü(YTÜDAK)