Yelken Kulübü (Sailing BAU)

Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Kulübü olarak 1-8 Şubat 2015 tarihleri arasında; yedi tekne, altmışiki kişi ile SailingBau Geleneksel Marmaris Kış Eğitim Gezisi'ni gerçekleştir.

Proğram akışı;

1 Şubat Pazar Günü:

 Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle 1 Şubat Pazar Günü marina içerisinde;

  • Teknenin kısımları
  • Teknede yaşam
  • Tekneyi marinaya yanaştırma ve ayırma

hakkında eğitimler düzenledi. 1 Şubat gecesi teknelerde konaklayarak teknenin kullanım alanları hakkında bilgi verildi.

 2 Şubat Pazartesi Günü:

Gidilecek rota hakkında kaptanlar ekiplerine bilgi verdi ve saat 16:00 civarında Marmaris Netsel Marina'dan yedi tekne ile ayrıldı. Dört saatlik yelken seyrinin ardından saat 20:00'a doğru KUMLUBÜK 'e girildi.Alargada kalınarak demir atma ve alma eğitimi verildi.

ayrıca;

  • Demir atma ve alma
  • Gece seyri
  • Aborda olmak

hakkında eğitimler verildi.

  3 Şubat Salı Günü:

 Saat 17:00 civarında altı tekne Bozukkale'ye demir atarak, tekneler aborda edildi. Kaptanlar arasında yapılan toplantıdan sonra ertesi gün SELİMİYE 'ye gitme kararı alındı. Tüm ekiplerle yapılan bilgilendirme toplantısının ardından ertesi gün sabah 12:00 civarında yola çıkıldı. BOZUKKALE 'de tüm ekiplere seyir tipleri ile ilgili genel bir eğitim verildi.

 4 Şubat Çarşamba Günü:

Saat 12:00'da demirler alınıp SELİMİYE KOYU'na doğru yola çıkıldı.  7 tekne ile yapılan 7 saatlik seyrin ardından saat 17:00 doğru Selimiye'de limana yanaşıldı. 

 5 Şubat Perşembe Günü:

. Yapılan koyiçi yarışlarından sonra tüm ekipler yelken seyrine devam ettiler. Arkadaşlarımız bu aktivite ile;

  • Dümen tutmayı
  • Orsa, pupa, apaz seyirlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını
  • Yarış taktikleri

hakkında tecrübe kazandılar.

6 Şubat Cuma Günü:

 Cuma Günü sabahı saat 10:30 civarı Selimiye'den SERÇE KOYU 'na gitmek üzere halat attıldı. Selimiye'den çıkmadan önce tüm ekiplere yaklaşık bir saatlik harita eğitimi verildi.

Selimiye'den orsa seyri ile çıktıktan sonra, adalar civarında apaz seyrine geçildi. Bozburun Yarımadası'nı geçtikten sonra pupa seyrine geçerek SERÇE KOYU 'na giriş yapıldı.  Altı saatlik yelken seyrinin ardından tekneler demir atarak iskeleye aborda oldular. 

7 Şubat Cumartesi Günü:

Cumartesi sabahı saat 09:00 civarı demir alıp MARMARİS NETSEL MARİNA'ya doğru yola çıkıldı. Rüzgarın az olması sebebiyle yelken ve motor seyrini bir arada yapıldı. Pupa ve apaz seyrı ile MARMARİS NETSEL MARİNA'ya saat 16:00 civarı ulaşıldı.

 8 Şubat Pazar Günü:

Pazar sabahı tekneleri teslim ettikten sonra, son hazırlıkları yaptık ve transfer ile Dalaman Havalimanı'na doğru yola çıkıldı. 

 Tüm ekiplere ve kaptanlara teşekkür ediyoruz.