Bilim Konuşmaları’nın İlk Konuğu Prof. Dr. Tunçalp Özgen

Bilim Konuşmaları’nın İlk Konuğu Prof. Dr. Tunçalp Özgen

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin gerçekleştirdiği ‘İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşuluyor’ serisinin ilkine Türkiye’nin ve dünyanın en değerli beyin cerrahlarından biri olan ve  aynı zamanda akademisyen kimliği ile Türk eğitimi ve bilimine çok önemli katkılarda bulunmuş bir kişi olan Prof. Dr. Tunçalp Özgen konuk oldu.

"BAU TIP SADECE İYİ DOKTOR DEĞİL, İYİ BİLİM ADAMI YETİŞTİRECEK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, kurulduğu 1998 yılından bu yana geldiği nokta ile Türkiye’de birçok üniversitenin 40-50 yılda geleceği noktaya geldiğini belirterek, “Bugün bizim bu noktalara gelmemizde özverili çalışmalarıyla büyük payı olan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Uzun bir zaman önce kararını aldığımız ancak açmak için uygun zamanını beklediğimiz tıp fakültesi bu sene faaliyete geçti. Gelecek yıl fakültemiz öğrenci almaya başlayacak. BAU TIP olarak ülkemize sadece iyi doktorlar değil, iyi birer bilim adamı da kazandırmayı hedefliyoruz. BAU, dünyanın birçok ülkesinden önemli üniversiteler ile işbirliği içinde. Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Enver Yücel, bir aydır Amerika'da önemli üniversitelerin temsilcileriyle bir araya geliyor. Üniversite olarak Türkiye ve dünyaya yeni neler katabiliriz bunun koşuşturmasını yaşıyoruz. Tıp fakültemiz ile tüm bunlara yeni bir çığır açacağız. Bu gün burada 'İstanbul'un Kalbinde Bilim Konuşmaları' serisinin ilkinde Türkiye'nin ve dünyanın önemli bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Tunçalp Özgen'i ağırlıyoruz. Kendisine bugün bizimle burada olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Kürsüye gelen BAU TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, BAU ve Medikal Park Hastaneleri’nin birleşmesiyle Türkiye’de bir hayali gerçekleştiriyoruz.  Bizler sadece doktor değil, iyi birer bilim adamı yetiştiren bir tıp fakültesi olmak istiyoruz. Bu yönde hareket ederek, öğretim üyelerimizi de uluslararası bazı kriterlerle göre alıyoruz. İşte tüm bunların amacı, araştırma yapan bir tıp fakültesi olmak istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi, dünyanın birçok önemli üniversitesi ile işbirliği içinde olduğunun altını çizen Türker Kılıç, “Tıp Fakültesi olarak da uluslararası anlamda işbirlikleri devam edecek. Harward, Yale, Cenevre Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversiteleri ile önemli anlaşmalar yapıldı. Bizler öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda söz sahibi olan bir bilim adamı olması hayaliyle yola çıktık. Öğrencilerimiz hem Türkiye'nin herhangi bir köyünde kutsal doktorluk mesleğinin yapacak hem de Harward Üniversitesi'nde bilimsel araştırmalar yapacak seviyede olacak. Öğrencilerimizle beraber önümüzdeki seneler içerisinde tıp alanında da Türkiye'ye nobel ödülü kazandırmayı hedefleyen öğrenciler yetiştirmek itiyoruz.  BAU TIP olarak, tıp alanında İstanbul'u dünyanın merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

ÖZGEN'DEN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Tıp Fakültesi Dekanı Türker Kılıç'ın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Türkiye'deki ve dünyadaki tıp eğitimini ve sorunlarını değerlendirdi.  Özgen, Türkiye’de tıp alanında yaşanan birçok problemin aslında dünyada da yaşandığının altını çizdi ve eğitim alanında daha birçok yenilik yapılması gerektiğini belirtti.  Mesleki yaşantısında edindiği tecrübeleri toplantıya katılanlarla paylaşan Özgen, gelecekte iyi birer bilim adamı olmak isteyen genç bilim insanlarına da önemli tavsiyelerde bulundu. 

 

Prof. Dr. Tunçalp Özgen'in konuşmasının tümünü izlemek için TIKLAYINIZ